Luni, 2017-09-25, 12:52 PM
Bine aţi venit Vizitator | RSS

Catalog de articole

Principală » Articole » Produse de panificatie

Paine impletita
paine
Paine impletita

Timp de preparare: 1 h30 min

Ingrediente:

25 gr. drojdie, 2,5 dl lapte slab sau apa, 1 lingurita sare, 1/2 lingura zahar, 1 ou, 2 linguri ulei,

7-8 dl (420-480 gr) faina;

pentru uns: ou, seminte susan

Mod de preparare:

Se dizolva drojdia in putina apa calduta (lapte, 38 grade C), se adauga oul, uleiul, sarea,

zaharul si restul de apa/ lapte. Faina se adauga cite putin si se framinta aluatul pina se

dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute. Se pune aluatul pe planseta, se

framinta putin, cu putina faina pe planseta sa nu se lipeasca aluatul. Se taie 1/3 din aluat.

Fiecare bucata de aluat se imparte in trei parti si se intind rulouri cam de 30 cm fiecare. Cele

trei rulouri mai groase se impletesc. Se incepe din mijloc. Aluatul astfel impletit se pune pe

hirtie pergament pe tava de aragaz si se aplatizeaza putin. Se impletesc si celelate rulouri mai

subtiri si se aseaza peste celelate trei. Se aplatizeaza putin. Se lasa piinea impletita sa creasca

20 minute. Se unge cu ou si se presara seminte de susan deasupra. Se coace la 200 grade C

timp de 35-40 minute.

POFTA  BUNA!!!

Categorie: Produse de panificatie | Adăugat de: admin (2013-02-22)
Vizualizări: 287 | Tag-uri: produse de panificatie, paine, Paine impletita | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Adauga reteta ta!
Imagine Albastra
Meniu
Formularul pentru autentificare
G-blog
blogul lui gabriel
Cautare
Recomanda
mini-chat
Refresh Smileys Manager
Sondajul nostru
Daca a-ti manca numai un singur tip de alimente care ar fi ?

Total răspunsuri: 11
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
text miscat
Ce spun ziarele !
Petit chef
Toate retetele sunt pe Petitchef
ClickLink.roInscrie-te in TOP ! Anunturi Online

Director Web wikiwebs.ro/