Marţi, 2017-09-19, 2:47 PM
Bine aţi venit Vizitator | RSS

Catalog de articole

Principală » Articole » Produse de panificatie

baclava

Ingrediente:

Ingrediente
1 pachet foi de placintă subțiri (se acoperă cu un prosop umed pană la folosire)
200 g unt (82% grăsime)

Pentru umplutură:
125 g fistic
125 g miez de nucă
100 g migdale
55 g (1/4 cană) zahăr
1 lingurița scorțișoară
1/4 linguriță nucșoară
1/4 linguriță cuișoare praf

Pentru sirop:
300 g miere
150 g zahăr
sucul de la 1 lămâie

sa

Preparare:

Se macina 2 linguri de fistic, acestea sunt pentru decorat. Apoi se macina restul de fistic, nuca si migdale intr-o textura medie dupa care se amesteca cu condimentele pentru umplutura. Topeste untul apoi cu o pensula unge o tava de aproximativ 18 cm x 28 cm.

Cu grija aseaza 1 foaie filo in tava asa încât jumatate este inauntru iar cealalta este inafara (foaia pe latime se pune in tava pe lungime). Unge foaia din tava cu unt, adu partea din afara peste jumatatea din tava apoi se unge si aceasta cu unt.

Repeta acest proces cu înca 4 foi (recomandat ca fiecare foaie sa aiba partea înafara opus partii din afara a foii precedente). aseaza jumatate din cantitatea de umplutura uniform dupa care se pun 2 foi conform procedeului de înainte.

Adauga restul de umplutura apoi înca 4 foi. Cu un cutit ascutit taie prin primele 2 foi randuri în diagonala apoi opus pentru a marca bucatile de servire. Se pune într-un cuptor preîncalzit la 180 c (gaz 4) timp de 30 min. Intre timp se prepara siropul.

Se pun ingredientele cu 200 ml apa intr-o cratita la foc mediu. Cand incepe sa fiarba muta focul pe minim si se reduce siropul aproximativ 20 min. Apoi lasa sa se raceasca pana la temp camerei. Baklava se acopera cu o folie de aluminiu si se mai lasa în cuptor înca 20 min. Apoi se scoate din cuptor si se adauga siropul peste, in tava. Cand baklava este rece se taie pe unde s-au marcat portiile.

* Daca se face într-o tava mai mare sau portie dubla cum e a mea in poza si 1 foaie incape o data in tava fara a avea parti înafara atunci calculati foile dublu.

Pfta buna!!

Categorie: Produse de panificatie | Adăugat de: admin (2013-02-23)
Vizualizări: 294 | Comentarii: 2 | Tag-uri: baclava, produse de panificatie | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
0
super tongue
1

Profilul omului
Trimite un mesaj



Prenume *:
Email *:
Cod *:
Adauga reteta ta!
Imagine Albastra
Meniu
Formularul pentru autentificare
G-blog
blogul lui gabriel
Cautare
Recomanda
mini-chat
Refresh Smileys Manager
Sondajul nostru
Daca a-ti manca numai un singur tip de alimente care ar fi ?

Total răspunsuri: 11
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
text miscat
Ce spun ziarele !
Petit chef
Toate retetele sunt pe Petitchef
ClickLink.roInscrie-te in TOP ! Anunturi Online

Director Web wikiwebs.ro/