Miercuri, 2017-07-26, 9:40 AM
Bine aţi venit Vizitator | RSS

Catalog de articole

Principală » Articole » Mancare carne

Ardei umpluti
ardei

  • Ingrediente

    Pentru 10 portii:

    10 bucati ardei gras de marime egala, pe cat posibil de forma dreapta

     

    500 g carne tocata (amestec porc si vita sau doar porc)

    100 g orez

    50 ml ulei

    2 cepe medii

    1 ou

    50 g faina

    50 ml pasta de tomate

    1 morcov mare

    o jumatate de legatura de patrunjel

    100 g slaninuta de porc

    3-4 foi de dafin

    sare si piper dupa gust

  • Mod de preparare

    Ardeii se spala, se curata de cotor, seminte si nervurile de la interior care sunt mai amare. Apoi, ardeii se lasa cateva minute la scurs cu deschizatura in jos.

    Orezul se alege de impuritati si se spala.

    Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete mici. Patrunjelul se spala si se toaca marunt.

    Intr-un castron mai mare punem carnea tocata, apoi se adauga orezul, ceapa, morcovul, pasta de tomate, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine pana la omogenizare. Apoi adaugam si oul, pentru a lega compozitia, si amestecam din nou.

    Cu aceasta compozitie umplem ardeii. Ardeii nu se vor umple de tot, se va lasa cam 4-5 milimetri de la nivelul deschizaturii, pentru ca orezul se va umfla la fierbere.

    Ungem o oala cu ulei, apoi se aseaza ardeii in ea in pozitie verticala, cu deschizatura in sus. Ardeii se vor presara cu putina faina la deschizatura, pentru a intari putin umplutura in acea zona. Astfel, umplutura nu se va imprastia in timpul fierberii.

    Printre ardei se pun feliute de slaninuta de porc si foile de dafin. Se presara sare si piper.

    Separat intr-o alta oala punem la fiert 1,5 litri de apa. Cand clocoteste, o turnam cu grija peste ardeii din cealalta oala, pana cand ardeii sunt usor acoperiti de apa. Se poate pune deasupra ardeilor o farfurioara cu diametrul putin mai mic decat oala, pentru a-i tine fix in timpul fierberii.

    Se fierbe la foc moderat aproximativ 70-80 de minute.

  • Pofta buna!!!
Categorie: Mancare carne | Adăugat de: admin (2013-02-22)
Vizualizări: 311 | Tag-uri: retete culinare, ardei umpluti, Ardei | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Adauga reteta ta!
Imagine Albastra
Meniu
Formularul pentru autentificare
G-blog
blogul lui gabriel
Cautare
Recomanda
mini-chat
Refresh Smileys Manager
Sondajul nostru
Daca a-ti manca numai un singur tip de alimente care ar fi ?

Total răspunsuri: 11
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
text miscat
Ce spun ziarele !
Petit chef
Toate retetele sunt pe Petitchef
ClickLink.roInscrie-te in TOP ! Anunturi Online

Director Web wikiwebs.ro/