Luni, 2017-09-25, 12:50 PM
Bine aţi venit Vizitator | RSS

Catalog de articole

Principală » Articole » Aperitive

Toba
toba

Toba

Ingrediente:

Un stomac de porc, 1 kg de carne de la git, limba, doua picioare si urechile porcului, 1/2 kg de

ficat, 250 g slanina, sare, piper boabe, o foaie de dafin, un kg muschi de porc.

Mod de preparare:

Se spala si se pirlesc bine picioarele si urechile. Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si

se albeste prin frecare cu malai. Se pun sa fiarba intr-o oala mare plina cu apa rece, se aduna

spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea.

Cind furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la git,

limba si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala

se tine descoperita. Se fierb taote pina carnea se desprinde de pe os. Se lasa sa se racoreasca

putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu

slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin si

putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai gustoasa.

Cu acest amestec se umple un stomac de porc pregatit cu multa atentie inainte. Stomacul se

goleste, se rade usor cu lama unui cutit, se spala in mai multe ape reci. Ca sa se albeasca si sa

dispara orice urma de grasime sau de murdarie, se freaca usor cu malai. Se limpezeste in mai

multe ape reci si se lasa sa se scurga.

In amestecul de carne se adauga un pahar mare din zeama in care a fiert carnea, aceasta avind

rostul de a lega carnea. Odata umpluta, toba se leaga la capatul unde a fost umpluta se pune

apoi sa fiarba 2 ore la foc mic in apa calda, de preferat chiar in apa in care a fiert carnea. Se

raceste in zeama in care a fiert. Se scoate si se pune intre doua scinduri curate, cu o greutate

deasupra. Se lasa rece si se maninca peste o zi.

POFTA BUNA!!!

Categorie: Aperitive | Adăugat de: admin (2013-02-22)
Vizualizări: 307 | Tag-uri: retete culinare, retete de craciun, Toba | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Adauga reteta ta!
Imagine Albastra
Meniu
Formularul pentru autentificare
G-blog
blogul lui gabriel
Cautare
Recomanda
mini-chat
Refresh Smileys Manager
Sondajul nostru
Daca a-ti manca numai un singur tip de alimente care ar fi ?

Total răspunsuri: 11
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
text miscat
Ce spun ziarele !
Petit chef
Toate retetele sunt pe Petitchef
ClickLink.roInscrie-te in TOP ! Anunturi Online

Director Web wikiwebs.ro/