Marţi, 2017-09-19, 2:47 PM
Bine aţi venit Vizitator | RSS

Catalog de articole

Principală » Articole » Aluaturi si foietaj

Cornulete foietaj
Ingrediente:
  • 125 de grame de osanza de porc cruda, macinata
  • 4 galbenusuri
  • 100 de ml. de iaurt (reteta originala era cu smantana, mi s-a parut ca are deja multa grasime si a iesit si asa)
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura cu esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare (250-300 de grame, in functie de calitatea fainii)
  • umplutura dupa gust: gem consistent, acrisor, de prune, macese, caise, nuca macinata amestecata cu bezeaua albusurilor ramase, rahat etc.)
  • faina pentru presarat planul de lucru
  • zahar pudra vanilat pentru presarat
Intr-un castron, se pune osanza macinata, rece, impreuna cu sarea, galbenusurile si esenta de vanilie . Se mixeaza pana cand se omogenizeaza complet . Se adauga iaurtul si mixeaza inca 2-3 minute . Se adauga cateva linguri de faina si se incorporeaza la inceput cu mixerul pe viteza mica, apoi se adauga treptat toata faina si se incepe sa se framante rapid. Cantitatea de faina, dupa cum am specificat in lista ingredientelor, poate varia usor in plus sau in minus in fucntie de marimea galbenusurilor. Se framanta rapid, fara a insista prea mult (daca se framanta in exces nu vor mai fi atat de fragede cornuletele) pana cand se formeaza un aluat care se desprinde de pe maini .
Aluatul se infoliaza cu folie alimentara si se da la frigider pentru aproximativ 15-20 de minute.
Intre timp se porneste cuptorul si se seteaza la 190 de grade Celsius.
Aluatul racit se imparte in doua si se intind, cu ajutorul sucitorului, doua foi subtiri (3-4 mm.), pe planul de lucru presarat cu faina. Aluatul se imparte in patratele de aproximativ 8-9 cm. latura si pe fiecare se aseaza umplutura dorita.
Preparare Cornulete fragede 3
Unul dintre colturile patratului se aduce catre coltul opus, acoperind umplutura si presand usor in jurul acesteia, apoi se rasuceste formand cornuletul. Se aseaza pe doua tavi (cresc mult la cuptor) care nu e necesar sa fie unse cu nimic .
Cornuletele se coc in cuptorul preincins la 190 de grade Celsius timp de 20-25 de minute, pana devin aurii; eu am copt ambele tavi deodata folosind functia ventilata si schimband tavile intre ele la finalul coacerii, dupa ce au trecut aproximativ 20 de minute, ca sa prinda un pic de culoare si cornuletele de pe tava asezata in partea inferioara.
Observati cat sunt de fragede:
Cornuletele se tavalesc cat sunt fierbinti in mult zahar pudra vanilat, se lasa sa se raceasca si apoi se servesc.

Categorie: Aluaturi si foietaj | Adăugat de: admin (2013-03-02)
Vizualizări: 1942 | Tag-uri: Cornulete foietaj | Rating: 5.0/2
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Adauga reteta ta!
Imagine Albastra
Meniu
Formularul pentru autentificare
G-blog
blogul lui gabriel
Cautare
Recomanda
mini-chat
Refresh Smileys Manager
Sondajul nostru
Daca a-ti manca numai un singur tip de alimente care ar fi ?

Total răspunsuri: 11
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
text miscat
Ce spun ziarele !
Petit chef
Toate retetele sunt pe Petitchef
ClickLink.roInscrie-te in TOP ! Anunturi Online

Director Web wikiwebs.ro/