Sâmbătă, 2017-11-25, 12:39 PM
Bine aţi venit Vizitator | RSS

Catalog de fişiere

Principală » Fişiere » Alimente

Cum taiem legumele
2013-07-17, 5:32 PM

Noi va spunem cate tehnici despre taiatul legumelor:

dd

JULIENNE fâșii lungi de 2 – 4 cm și subțiriSe folosește în general la salate.

BRUNOISEcubulețe de 2 mm x 2 mm. Legumele tăiate astfel, se folosesc în general la supe, ciorbe, pentru a garnisi consommé-urile, în diferite amestecuri

MACEDONIE  – cuburi mai mari, 5 mm x 5 mm sau mai mari, folosite de obicei în salatele rusești, salate de fructe

JARDINIÉRE – bastonașe de 3 mm x 3 mm x 18 mm, folosite în general ca garnitură la diferite fripturi.

PAYSANNE (peizan) – în traducere, stil țărănesc, ca la țară – constă în tăierea legumelor în grosime de 1 – 2 mm, în diferite forme: rondele, pătrate, triunghiuri, jumătăți de rondele. Sunt tăiate în funcție de forma legumei, pentru a reduce pierderile. Folosit în general la ciorbe, borșuri, ghiveci, etc.

MIREPOIX (mirpoa) – legume tăiate grosolan, pentru a îmbunătăți aroma diferitelor sosuri sau concentrate sau folosite ca pat pentru  bucățile mari de carne ce urmează a fi preparate ca atare.

CHIFFONADE (șifonad) – această tehnică, se referă la tăierea fină a  ”frunzoaselor” (salata verde, spanacul, etc.)

Categorie: Alimente | Adăugat de: admin | Tag-uri: tehnici de taiere, cum taiem legumele, taierea legumelor
Vizualizări: 347 | Descărcări: 0 | Rating: 5.0/1
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Adauga reteta ta!
Imagine Albastra
Meniu
Formularul pentru autentificare
Categoriile secţiunii
G-blog
blogul lui gabriel
Cautare
Recomanda
mini-chat
Refresh Smileys Manager
Sondajul nostru
Daca a-ti manca numai un singur tip de alimente care ar fi ?

Total răspunsuri: 11
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
text miscat
Ce spun ziarele !
Petit chef
Toate retetele sunt pe Petitchef
ClickLink.roInscrie-te in TOP ! Anunturi Online

Director Web wikiwebs.ro/