Duminică, 2017-07-23, 1:40 PM
Bine aţi venit Vizitator | RSS

Catalog de fişiere

Principală » Fişiere

Total intrări în director: 16
Intrări afişate: 1-10
Pagini: 1 2 »

Despre porumbul fiert
Vizualizări: 306 | Adăugat de: admin | Data: 2013-08-29

Porumbul dulce se mananca cu pofta, mai ales in aceasta perioada in care se gaseste pe toate tarabele din piete. Pe langa faptul ca este foarte gustos, porumbul dulce are si o serie de beneficii pentru sanatate . Care sunt acestea , vedem in materialul urmator.

Boabele de porumb fiert protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos şi conferă vitalitate pe termen lung .porumb fiert

Aceasta este perioada în care porumbul este fraged şi numai bun de consumat fiert. Mulţi cred că prin fierbere, boabele de porumb îşi pierd proprietăţile curative. Cercetările au arătat însă că vitaminele şi aminoacizii din porumbul fiert se păstrează intacte într-o proporţie foarte mare, ceea ce face ca acest delicios aliment să fie un mare beneficiu pentru sănătate. Alţii se tem că porumbul fiert îngraşă. Este fals. Boabele de porumb ajută în curele de slăbire. Iată cîteva motive pentru care trebuie să profităm de această cereală aurie pentru a aduce un surplus de sănătate organismului:
- Compuşii din porumbul fiert determină creşterea elasticităţii vaselor de sînge, prin sporirea cantităţii de elastină. Astfel se realizează o mai bună oxigenare şi hrănire a întregului organism şi scade riscul de apariţie a aritmiilor, accidentelor vasculare cerebrale şi a infarctului.
- După o cură de 15 zile cu porumb se poate constata atenuarea stării de greaţă, a durerilor de cap, a stărilor de oboseală sau a insomniilor.
- Porumbul preparat termic determină intensificarea arderilor în celulele ficatului îşi intensifică arderile, rezultînd mai multe proteinele şi hormoni necesari unui organism sănătos, chiar dacă vom consuma foarte puţină carne sau postim o perioadă scurtă.
- Un consum ponderat de porumb copt poate conduce la scăderea în greutate, datorită unui mecanism molecular care grăbeşte degradarea grăsimilor. Porumbul este un bun medicament pentru slăbit.

Porumbul imatur, adica cel care este numai bun pentru fiert, contine cantitati mari de beta-criptoxantina, un carotenoid cu proprietati antioxidante puternice, care se mai gaseste si in portocale, papaya, ardei grasi sau mandarine, dar care in porumbul de iulie este in cantitati mult mai mari.


Cum fierbem ouale
Vizualizări: 251 | Adăugat de: admin | Data: 2013-07-17

Poate multi dintre dumneavoastra stiti aceste lucruri dar eu le scriu ca sa fie scrise.

Deci daca vreti sa fierbeti oua si acestea sa fie moi, lasati-le  3,5 minute din moment ce apa a dat in clocot.

Daca le vreti tari, lasati-le peste 4 minute din moment ce apa a dat in clocot.

Daca vreti sa fie galbenusul tare si albusul moale, lasa-ti la foc mare.

Daca vreti sa fie galbenusul moale si albusul tare, lasa-ti la foc mic.

Cam atat am avut de spus.

dfdf

Oul de prepelita
Vizualizări: 259 | Adăugat de: admin | Data: 2013-07-17

Ouale de prepelita sunt foarte buna in tratarea unor boli.

Ouăle de prepeliţă le-ar putea înlocui cu succes pe cele de găină, deoarece au un conţinut mult mai complex de principii active.


Citeste mai mult: adevarul.ro/sanatate/medicina/ouale-prepelita-nu-contraindicatii-1_50abcb0b7c42d5a663804946/index.html

Comparativ cu oul de găină, cel de prepeliţă are o compoziţie mult mai complexă în principii active. Acesta conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,8 ori mai mult fier, are de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai multă vitamina B2. De asemenea, mai conţine vitaminele: A, D3, E, alături de minerale esenţiale, precum calciu, zinc, potasiu şi sulf.

O cură cu astfel de ouă îmbunătăţeşte calitatea vieţii bolnavilor cronici. Într-o serie de afecţiuni, cura cu acest remediu ajută inima să funcţioneze normal, revigorează organismul după perioade intense de stres şi de epuizare.

Totodată, efectele pozitive ale curei se remarcă şi în cazul bolnavilor care au suferit o intervenţie chirurgică sau au făcut un tratament chimioterapic. Beneficiile acestei terapii alternative nu se opresc aici, deoarece cura cu ouă de prepeliţă reglează aciditatea gastrică şi digestia, îmbunătăţeşte memoria şi coeficientul de inteligenţă.

Un astfel de tratament vine şi în ajutorul viitoarelor mame deoarece le ajută să nască mai uşor, iar după naştere acestea pot să alăpteze un interval mai mare de timp. În acelaşi timp, o astfel de terapie este benefică bolnavilor de ficat, de TBC sau al persoanelor supraponderale, care au probleme cu imunitatea şi cu nivelul crescut al zahărului din sânge.

e

Cum taiem legumele
Vizualizări: 329 | Adăugat de: admin | Data: 2013-07-17

Noi va spunem cate tehnici despre taiatul legumelor:

dd

JULIENNE fâșii lungi de 2 – 4 cm și subțiriSe folosește în general la salate.

BRUNOISEcubulețe de 2 mm x 2 mm. Legumele tăiate astfel, se folosesc în general la supe, ciorbe, pentru a garnisi consommé-urile, în diferite amestecuri

MACEDONIE  – cuburi mai mari, 5 mm x 5 mm sau mai mari, folosite de obicei în salatele rusești, salate de fructe

JARDINIÉRE – bastonașe de 3 mm x 3 mm x 18 mm, folosite în general ca garnitură la diferite fripturi.

PAYSANNE (peizan) – în traducere, stil țărănesc, ca la țară – constă în tăierea legumelor în grosime de 1 – 2 mm, în diferite forme: rondele, pătrate, triunghiuri, jumătăți de rondele. Sunt tăiate în funcție de forma legumei, pentru a reduce pierderile. Folosit în general la ciorbe, borșuri, ghiveci, etc.

MIREPOIX (mirpoa) – legume tăiate grosolan, pentru a îmbunătăți aroma diferitelor sosuri sau concentrate sau folosite ca pat pentru  bucățile mari de carne ce urmează a fi preparate ca atare.

CHIFFONADE (șifonad) – această tehnică, se referă la tăierea fină a  ”frunzoaselor” (salata verde, spanacul, etc.)


Cum a ajuns Jamie Oliver cel mai bogat maestru bucatar din lume!
Vizualizări: 213 | Adăugat de: admin | Data: 2013-07-17

Jamie Olivier, in varsta de 36 de ani, se afla pe locul 501in topul celor mai bogati britanici depasindu-i pe colegii sai de breasla Gordon Ramsey si Delia Smith.

jo

Încă din copilărie Jamie s-a familiarizat cu tehnicile și ustensilele folosite în bucătărie, tatăl său având un mic restaurant în Cambridge, Anglia. La vârsta de 16 ani, Jamie și-a terminat studiile la Westminster Catering College. A început să lucreze la River Cafe în Londra, unde a și rămas timp de trei ani. A apărut pentru prima oară la televiziune într-un documentar despre River Cafe. A fost remarcat de o mare companie de televiziune și invitat să fie protagonistul primei serii din "Naked Chef", care a avut un uriaș succes.


Un articol despre paine...
Vizualizări: 262 | Adăugat de: admin | Data: 2013-07-17

Pâinea este un aliment de bază produs prin coacerea aluatului obținut din faina amestecată cu apa și drojdie, adăugându-se de la caz la caz diferiți ingredienți în funcție de categoria pâinii obținute.

Pâinea este un produs copt în cuptor, alcătuit din aluat, drojdie și alte ingrediente care dau pâinii un gust și aromă mai plăcută, sau care împiedică în timpul procesului de coacere să se formeze o crustă prea tare la suprafața pâinii.

Primele feluri de paine produse au fost preparate din terci de cereale, facut din graunte macinate si apa. Este posibil sa fi aparut printr-un accident in timpul gatitului sau prin experimentare cu apa si faina de graunte.

In ziua de azi exista o multime de sortimente de paine:

  • Painea prajita

  • Painea integrala

  • Painea de grau cu secara

  • Painea alba

  • Painea din multiple cereale

  • Painea de secara

  • Painea cu seminte de floarea soarelui

  • Painea cu seminte de dovleac   si multe alte tipuri.

ds

Se considera ca painea dospita a aparut in Egipt, datorita conditiilor geografice si climaterice care favorizau cresterea unui soi de grau cu doua proprietati noi fata de soiurile anterioare. Prima proprietate a fost descoperita la inceputul Egiptului dinastic, si consta dintr-o varietate de graunte care puteau fi treierate fara a fi mai intai prajite. A doua a fost aparitia unui grau continand suficienta proteina formatoarea de gluten. Astfel s-a putut prepara o paine care crestea.


Despre gratar
Vizualizări: 262 | Adăugat de: admin | Data: 2013-07-16

Cu totii ne inveselim cand vine vremea de gratar. Gratarul se face cand iesim la iarba verde, poate stam acasa si ne e pofta de un gratar si il facem acasa, sau poate facem micii intr-o tigaie speciala.

La gratar conteaza foarte mult si condimentele pe care le punem:

Cardamom , folosit la pregatirea pestelui pe gratar, a carnatilor pe gratar, a sosurilor si a fructelor grill.

Coriandru  folosit la aromatizarea vanatului, a carnii de porc, carnatilor .

Chimen  folosit la aromatizarea pestelui, carnii de miel, carnii de pasare.

Ienupar  folosit la pregatirea marinadelor pentru carne, si la aromatizarea carnii de vanat....


Cum alegem pepeii
Vizualizări: 261 | Adăugat de: admin | Data: 2013-07-16

Astazi m-am gandit sa va spun cum sa alegeti pepenii, tot fiind sezonul de vara.

pepene
Trebuie sa luati in cosiderare cateva aspecte pentru a alege un pepene bine copt si delicios:

1)Coaja pepenelui trebuie sa aiba culoarea verde inchis.

2)Pepenele nu trebuie sa fie deloc moale, ca astfel ar fi stricat.

3)Cautati pe coaja pepenelui sa gasiti o pata galbena, asta semnifica faptul ca pepenele a ajuns la maturizare.

4)Ciocaniti usor in pepene si vedeti daca suna a gol in interior, daca se aude a gol inseamna ca e numai bun de mancat.

Daca veti lua in considerare aceste aspecte, sigur veti cumpara un pepene excelent.


Download carte cu top bauturi racoritoare
Vizualizări: 319 | Adăugat de: admin | Data: 2013-07-15

Download

Categoria: Carti | Comentarii: (3)
Download carte bauturi racoritoar
Vizualizări: 349 | Adăugat de: admin | Data: 2013-07-03


Download carte



Categoria: Carti | Comentarii: (3)
1-10 11-16
Adauga reteta ta!
Imagine Albastra
Meniu
Formularul pentru autentificare
Categoriile secţiunii
G-blog
blogul lui gabriel
Cautare
Recomanda
mini-chat
Refresh Smileys Manager
Sondajul nostru
Daca a-ti manca numai un singur tip de alimente care ar fi ?

Total răspunsuri: 11
Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
text miscat
Ce spun ziarele !
Petit chef
Toate retetele sunt pe Petitchef
ClickLink.roInscrie-te in TOP ! Anunturi Online

Director Web wikiwebs.ro/